Ciucaș X3 este o cursă gen circuit, pe suprafața munților Ciucaș, Grohotiș și Tătaru, cu startul și finish-ul în stațiunea Cheia, cel mai înalt punct atins fiind Vârful Ciuca. (1.954 de metri).

ciucasx3Secțiuni din traseul cursei sunt regiuni alpine înalte unde participanții trebuie să aibă experiență montană, să nu aibă probleme cu echilibrul, să poată merge în siguranță pe trasee. Înscrierea se face online iar la final primilor sosiți li se vor acorda premii în bani și în obiecte. Ciucas X3 este organizat de Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș Ploiești, organizație non profit, non guvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați. Evenimentul Ciucas X3 este o manifestare sportivă pentru amatori, profesioniști și copii care are ca scop promovarea mișcării în aer liber.

Competiția Ciucas X3 este un eveniment care cuprinde trei curse gen circuit, cu timpi obligatorii intermediari și finali, pe suprafața munților Ciucaș, Grohotiș ,Tătaru și Siriu, cu startul și finișul în stațiunea Cheia, comuna Măneciu.

  • Semimaraton Montan 21km (1.400 de metri diferență pozitivă de nivel):
  • Maraton Montan 42 km (2.350 metri diferență pozitivă de nivel);
  • Ultramaraton Montan 105km (4.900 de metri diferență pozitivă de nivel).

Ciucaș X3  este o competiție de alergare montană, traseul fiind alcătuit din drumuri forestiere, poteci de munte, chei, zone tehnice, drum asfaltat. Startul și sosirea vor avea loc în Cheia lângă sala de sport într-o zonă bine delimitată. Traseul curselor va fi marcat periodic suplimentar traseului turistic, cu benzi de semnalizare și/sau puncte de vopsea, iar pentru ultramaraton se va marca suplimentar de noapte. Atenție, concursul se desfășoară în zonă montană, participanții trebuie să aibă experiență în zone înalte și să fie pregătiți fizic și psihic pentru participare. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul organizatorilor, AICI.