Competiția Retezat SkyRace Intersport, organizată în masivul Retezat, județul Hunedoara, poartă concurenții de-a lungul unor trasee care urmăresc creasta colțuroasă Piule – Pleșa, culmea crenelată fiind o adevărată provocare pentru toți alergătorii. Startul competiției va avea loc pe 18 iunie, la Cheile Buții.

retezat-skyrace-logoCompetiția Retezat SkyRace Intersport propune trei trasee, Custura, Buta și Valea Mării, primele două curse încadrându-se în categoria skyrunning, iar cea de-a treia adresându-se celor care iubesc drumețiile pe munte sau celor care vor să înceapă alergarea montană. ”Custura” este recomandat alergătorilor cu experiență montană, are 28 de kilometri (9 kilometri de creastă alpină) și 2.300 de metri diferență pozitivă de nivel, ”Buta”, are o lungime de 23 de kilometri (5 kilometri de creastă alpină) și 1.400 de metri diferență pozitivă de nivel iar ”Valea Mării” are o lungime de doar 7 kilometri și 300 de metri diferență de nivel. Se acordă premii primilor cinci sportivi de la categoriile feminin și masculin de la cursa Custura, numai dacă sportivii vor alerga în sub 3:40:00, la masculin și în sub 4:20:00, la feminin! De asemenea, se dau bonusuri pentru noi recorduri ale traseului și pentru primul băiat și prima fată care vor ajunge pe vârful Custura, la 3.457 de metri.

Ambasador, Ionuț Zincă

Ambasadorul Retezat SkyRace Intersport, prahoveanul Ionuț Zincă, este cel mai bun alergător montan din România. Printre performanțele atletului român se numără două medalii de bronz, la Campionatul European de Alergare Montană și Campionatul Mondial de Alergare Montană, și două clasări pe locul 2, în 2013 și 2014, în topul general al Federației Internaționale de Skyrunning. Ionuț Zincă este și cel mai bun orientarist român, cele mai bun rezultate ale sale fiind un loc 5 la proba de Sprint și un loc 8 la proba de Lungă Distanță, la Campionatele Mondiale de Orientare. Mai multe informații găsiți pe site-ul organizatorilor, AICI!