Ingrid Mutter, Denisa Dragomir și Gyorgy Szabolcs au terminat în top 3 la cursa de skyrunning Giir di Mont. Ingrid, pe locul întâi, Denisa, pe doi, Gyorgy, pe trei.

Cursa feminină de la Giir di Mont a fost dominată de româncele Ingrid Mutter (3.43.20) și Denisa Dragomir (3.44.11), care au terminat pe primele două locuri, la mai puțin de un minut distanță una de cealaltă. ”Nu am crezut că o să câștig și a fost o surpiză mare să vin în fața Denisei. Eu plecasem cu gândul să vin cât mai sus, speram în primele cinci”, a povestit pentru 4run.ro, Ingrid, care, pe 13 august, va lua parte și la Campionatele Naționale de Alergare Montană (Vatra Dornei). ”A fost bine cât de cât. Mi-aș fi dorit altceva, dar asta este”, a adăugat Denisa. La băieți, la start au fost și Gyorgy Szabolcs și Andrei Preda. Fostul orientarist a terminat pe podium, pe locul trei, trecând linia de finiș după 3 ore, 8 minute și 46 de secunde. Andrei, a sosit al 22-lea (3.27.15), la categoria sa de vârstă fiind însă al treilea.

Gyorgy SzabolcsGiir di Mont este o cursă de skyrunning cu startul și finișul din Premana, Italia, o localitate aflată la 1.000 de metri altitudine, cu o lungime de 32 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă de 2.400 de metri, atingând cel mai înalt punct la Bocchetta Larec, 2063m. În acest an, din cauza condițiilor meteo traseul a fost modificat, a rămas aproape aceeași lungime, dar a fost mai puțină diferență de nivel de parcurs. Giir di Mont face parte din La Sportiva Mountain Running Cup, alături de Trentapassi Skyrace, ResegUp, Stava Mountain Race și Rosetta SkyRace. (foto: Giorgio Pesenti, Antonio Rossi & Giir di Mont, Facebook)