Regulament SNS

Ce este SkyRunner National Series (SNS) ?

SkyRunner National Series (SNS) este un circuit cu probe de alergare montană de nivel înalt aparținând Federației Internaționale de Skyrunning (ISF) și este compus din probe care se desfașoară pe teritoriul țării noastre și care se află sub tutela Asociatiei Skyrunning România (ASR). Acest tip de circuite sunt și în alte țări existând deja în: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Portugalia, Italia, Andora, Africa de Sud , Spania, Australia și Oceania și în curând România

Aceste competiții sunt organizate de Asociația Skyrunning România care are o întelegere cu Federația Internațională de Skyrunning. Competițiile se pot organiza în următoarele condiții:

 1. 1. Toate solicitările se trimit pentru a fi analizate de membrii ASR și pentru a forma un calendar competițional pentru anul 2015. Toate competițiile trebuie sa îndeplinească condițiile de omologare ca probă Skyrunning, Vertical Kilometer (Kilometru Vertical) sau Ultra Skyrunning, de către ASR. Acesta este o condiție obligatorie.
 1. 2. Dintre tóate aceste competiții se stabilește calendarul, care va fi format din 5 probe pentru Sky Series, 3 pentru Vertical Series și 3 probe pentru Ultra Series. De asemenea, se va alege o competiție pentru fiecare tip de probă care va representa Campionatul Național.
 1. 3. Concursurile care dorec intrarea în circuit trebuie să prezinte ca au acordul autorităților pentru a se desfășura acest eveniment sportiv.
 1. 4. Organizatorii semnează un contract cu Asociatia Skyrunning România care va cuprinde termenii și condițiile necesare, aspecte de publicítate, imagine, etc.
 1. 5. Nu există nicio incopatibilitate cu alte circuite organizate pe teritoriul Romaniei atâta timp cat competiția respectivă dorește să facă parte din unul sau mai multe circuite existente pe teritoriul țării noastre.

Conditii economice pentru SkyRunner National Series (SNS)

Competițiile care doresc sa faca parte din SkyRunning National Series (SNS) trebuie să participe economic pentru acoperirea fondului de premiere al sportivilor la finalul circuitului.

Fondul de premiere: 15.000 lei

 • Vertical National Series: 500 lei
 • Sky National Series: 1.000 lei
 • Ultra National Series: 1.500 lei
 • SkyRunner National Championship: 2.000 lei

La această cotă se adaugă costurile de deplasare, cazare și masă pentru arbitrii desemnați de catre ASR. Aceasta cotă trebuie platită către ASR înainte de desfășurarea evenimentului.

Cerinte de indeplinit pentru a intra in SkyRunner National Series (SNS)

Toate competițiile care fac parte din circuit se vor desfășura pe teritoriul României. Se recomandă evitarea trecerilor prin zone periculoase, de escaladă și rapel, cu obiectivul de a evita aglomerațiile în anumite zone. Zonele de urcare nu pot depăși gradul II sau 40% de înclinare.

– Diferența de nivel și distanțele pentru fiecare proba

Vertical K: Competiție cu 1000 metri diferență de nivel pozitivă între start și sosire (+/- 10% toleranță) iar distanța între start și sosire să nu fie mai mare de 5 kilometri.

SkyRace: Competiție cu minim 2000 metri nivel pozitivă sau curse care trec de altitudinea de 2000 metri, cu o distanță între 15 si 42 kilometri (+/- 5% toleranță) și mai puțin de 15% porțiuni asfaltate.

Ultra SkyMarathon: Competiții care depășesc parametrii impuși pentru SkyRace și depășesc 2500 metri de nivel pozitiv minim. Competitii cu caracter individual care un depășesc 24 de ore.

Ce oferim:

Participarea în Skyrunning National Series înseamnă intrarea într-un calendar exclusiv al Federatiei Internationale de Skyrunning și intrarea într-un grup select de concursuri de pe glob.

 • Acțiuni de promovare la nivel național și internațional
 • Intrarea in rankingul Skyrunning National Series si Skyrunning International Federation
 • Prezența pe pagina web a Asociatiei Skyrunning România
 • Apariția și mediatizarea pe rețelele de socializare – 50.000 persoane (SNS+ISF+ASR)
 • Premiile finale ale Skyrunning National Series

Pentru mai multe informatii contactați Asociația Skyrunning România, aici.